Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emma Thorsson har förlängt sitt avtal

2 maj 2024 10:12
DAM

Högerforwarden som kom till Warberg inför säsongen 2022/2023 har nu valt att fortsätta sin innebandykarriär i den blå tröjan.


Emma har, som nog många känner till, haft en jobbig period det senaste året efter den hjärnskakning som hon ådrog sig under en match i början av 2023. Hon gjorde comeback i hemmamatchen mot Endre den 27 januari i år efter en längre frånvaro med sjukskrivning och rehab. Inför den comebacken kommenterade lagets fysioterapeut Josephine Swanson Emmas väg tillbaka till innebandyplanen.

-Emma har haft en enormt tuff tid bakom sig. Inte bara att hon inte kunnat spela innebandy, hon har inte heller kunnat arbeta, umgås med folk eller vistas i för stora sociala sammanhang utan att få ökade symtom efter sin hjärnskakning. Emma har gjort ett stort arbete med sin rehab och har efter många månaders slit nu kunnat gått upp till 100% på jobbet igen och är även tillbaka i full träning med laget sedan några veckor tillbaka. Det har varit en enormt tuff period för Emma där innebandyn inte har varit prio i början utan målet har varit att få en fungerande vardag igen. Emma har dock aldrig gett upp och jag är så enormt stolt över hennes mod och hårda arbete för att idag vara tillbaka till full belastning på såväl jobbet som på innebandyplanen. Jag har sett uppgångarna och nedgångarna under vägens gång och jag är så enormt glad för Emmas skull att hon lyckats komma tillbaka.

Idag mår Emma bättre, även om det fortfarande varierar lite.

-Jag mår helt okej. Jag känner av det emellanåt, särskilt när jag utsätts för mer intryck. Det går upp och ner hela tiden, det är något jag fått vänja mig vid och hantera successivt. Men jag har god stöttning både från familj men också från klubben och Josephine som gör att jag lättare kan ta mig igenom det, säger Emma.

Nu har Emma alltså bestämt sig för att fortsätta sin innebandykarriär på västkusten och Warberg.

-Det känns jättebra. Jag trivs både i staden och i laget, så det känns skönt att ha landat i ett beslut. Warberg IC är en otroligt bra förening som ger oss spelare bästa möjliga förutsättningar på alla sätt. Eftersom den sista hjärnskakningen påverkat mig så mycket och hela mitt liv, inte bara innebandy utan jobb och gemenskap med vänner också så får jag ta säsong från säsong baserat på hur jag mår och klarar av mitt liv som en helhet. Men mitt mål är att kunna spela innebandy ett par år till!

Den kommande säsongen väntar en ny tränarstab och delvis nya spelare. Något som Emma är positiv till.

-Jag är förväntansfull. Jag tycker det känns jättebra gällande den nya tränarstaben och de nyförvärv vi fått in. Det ska bli kul att jobba ihop med den nya ledarstaben. Min känsla är att Jonas och Pontus kommer kunna utveckla laget mycket med sitt engagemang, kunskap och rutin, både som lag men också på individuell nivå. Det ska bli kul att se hur vi kan forma denna truppen tillsammans och vilka framsteg vi kommer ta. Det känns kul att få vara en del av detta lag och hoppas att jag kommer kunna bidra på många sätt, avslutar Emma.

Manager Jonas Gustafsson ser fram emot att få fortsätta arbeta med Emma och hennes fortsatta utveckling.

-Jag är väldigt glad att Emma fortsätter i Warberg. Det är svårt att sätta sig in i den tuffa period som Emma haft på väg tillbaka efter sin hjärnskakning. I våra samtal under våren ser jag en tydlig målmedvetenhet och en stark vilja. Precis som de karaktärsdragen hjälpt henne tillbaka till innebandyn så kommer de driva henne framåt i sin utveckling. Emma kommer bidra till laget med glädje, hög kravställan, sin speed och sitt avslut som håller högsta SSL-klass.

Emma har tecknat ett tvåårskontrakt med föreningen.