Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Grönlund och Jonsson herrlagets nästa nyförvärv!

12 maj 2023 14:00
HERR

Albin Grönlund och Hugo Jonsson heter herrlagets nästa nyförvärv till kommande säsong. Båda två kommer från spel i division 1 men har imponerat på manager Johan Astbrant under sina provträningar med Warberg vilket nu resulterat i en övergång.


Herrlagets silly season är i full gång och efter presentationen av Pontus Reinholdsson, Hugo Vinberg och Morics Krumins så är det nu dags för nyförvärv nummer fyra och fem!

Albin Grönlund är en rightfattad spelare född 2003 som ursprungligen kommer från Kinna IBK, men de tre senaste säsongerna spelat för Fristad GoIF utanför Borås. Där var han en högst bidragande orsak till Fristads succésäsong som för några veckor sedan resulterade i en historisk uppflyttning till Allsvenskan och möte med Warberg nästa säsong. Den kraftfulle 20-åringen stod under grundserien för fina 29 poäng (14+15) och adderade ytterligare sju poäng (4+3) under kvalmatcherna. Grönlund har tränat med Warberg kontinuerligt under säsongen och har således lärt känna truppen redan, och han har gjort ett bra intryck på manager Astbrant.

-En väldigt hybrid spelare som kan användas på olika positioner vilket alltid är en fördel. Han är en speedig spelare som går in tufft i närkamperna och har ett riktigt vasst avslut, och med det tror jag att han kan dra dit ett par bollar ganska omgående hos oss. Han har ju tränat med oss regelbundet under säsongen och verkligen visat framfötterna, så det känns jättekul att han väljer att fortsätta sin karriär i Warberg. Jag vill passa på att tacka Fristad som låtit Albin spendera den tiden med oss under pågående säsong och som nu dessutom släpper sin kanske bästa spelare till ett lag i samma serie. Det är fint av dem att låta Albin välja sin väg framåt.

Albin själv är förväntansfull men erkänner att övergången till Warberg och det faktum att han faktiskt får möta sin gamla klubb Fristad i Allsvenskan nästa säsong inte gick obemärkt förbi.

-Det känns jäkligt bra, jag har fått ett riktigt bra bemötande och det skall bli kul att komma igång med säsongen i ett nytt lag. Det blev såklart lite ångest när jag insåg att vi gick upp i samma serie med Fristad, jag har ju varit där i tre år nu, men för min egen utveckling tror jag att Warberg kommer att passa mig bättre där jag får träna och spela med ännu bättre spelare.

Läs en hel intervju med Albin här!

Herrlagets andra nyförvärv heter alltså Hugo Jonsson och kommer från spel i Sandvikens AIK som också är hans moderklubb. Jonsson är 22 år gammal och har från sin centerposition producerat hela 84 poäng de två senaste säsongerna i division 1. 28 poäng (11+17) från säsongen 21/22 fördubblades till 56 poäng (21+35) under den senaste, så det är en spelare som verkligen tagit kliv i sin utveckling under senaste året. Jonsson har, likt Grönlund, varit på plats i Varberg under våren och tränat med laget och imponerat så pass att han erbjöds ett kontrakt. I Jonsson får Warberg en teknisk och storväxt anfallsspelare vilket är egenskaper som manager Astbrant menar blir viktiga för laget.

-En spelare med extremt bra spelförståelse och en spelartyp som skiljer sig lite från den klassiska ”Warbergs-mallen”. Han har öst in poäng på lägre nivå och det ska bli väldigt spännande att se hur han står sig ett pinnhål upp i seriesystemet. Han är väldigt bolltrygg och skicklig på att hitta lösningar i offensiv zon vilket jag tror jag kan bli viktigt för oss mot låga försvar. I såväl Hugo som Albins fall är det dock viktigt att vi har tålamod, det är spelare som ska få växa in i det och bli bra på sikt framför allt. Som alltid när man värvar spelare från lägre divisioner så har jag en förhoppning om att de ska göra en ”Oliver Sandberg-resa”, det vill säga komma från lägre nivå och sedan bli nyckelspelare hos oss, säger Johan Astbrant.

Jonsson ser fram emot en ny utmaning och ett kliv uppåt i seriesystemet.

-Det känns riktigt bra, jag är taggad och kände att det skulle vara bra för mig både som spelare och som person att flytta från Sandviken som jag har spelat i hela min karriär. Det fanns lite intresse från olika håll men när Astbrant kontaktade mig och jag var nere och hälsade på så kändes Warberg snabbt som rätt ställe för mig!

Länk till hela intervjun med Hugo här!

Vi säger såklart varmt välkomna till Warberg och västkusten Albin och Hugo!