Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Måndag
21 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

SSL-meriterad målvakt klar!

2 maj 2020 09:00
Herr

Adrian Kodelja blir den målvakt som ersätter Tobias Jernsand i herrtruppen. 23-åringen har trots sin ringa ålder fyra säsonger på elitnivå bakom sig, bland annat två år som förstamålvakt i SSL med Örebro. Han har nu tecknat ett tvåårsavtal med Warberg!


Efter att Tobias Jernsand tidigt aviserat en osäkerhet på sin innebandyframtid har herrlagets sportchef Kimmo Eskelinen sonderat terrängen efter en ny målvakt till herrlaget. När Jernsands definitiva besked om att sluta lämnades för drygt två veckor sedan fick det arbetet intensifieras. Nu står det klart att ersättaren blir Oskarshamn-fostrade Adrian Kodelja.

23-åringen spelade två säsonger i Allsvenskan med Craftstaden Oskarshamn 2015 till 2017, innan han värvades till IBF Örebro för att vakta deras mål i SSL de nästkommande två säsongerna. Där var han för övrigt lagkamrat med ett annat nyförvärv, Hannes Karlsson, och fick även lära känna Isak Stöckel som spelade tre matcher på dubbellicens med närkingarna. Nu korsas deras vägar alltså igen, men denna gång i blåa tröjor.

Under fjolåret gick flyttlasset till Göteborg för att studera, och även om det blev fyra matcher i division 1 med Floda så får övergången till Warberg ses som något av en comeback på elitnivå.

-Det känns riktigt bra att få en målvakt av Adrians kaliber till oss, han är i rätt ålder för vår grupp och har sina bästa år framför sig. Vi har varit noga med att vi vill ha en målvaktsuppsättning som sporrar varandra och hela tiden utmanar varandra, och det kommer vi att få med Adrian och John. Oavsett vem som står så kommer vi att ha en trygg sista utpost vilket blir oerhört viktigt när vi siktar på att tillhöra toppen och utmana om kvalplatserna till SSL. Självklart behöver han lite tid för att bli varm i kläderna med tanke på att han bara spelade fyra matcher förra säsongen, men jag tror inte det dröjer länge innan han är med och konkurrerar på allvar, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Adrian Kodelja själv säger så här om övergången till Warberg och sina egna tankar på kommande säsong:

-Att få representera en så anrik förening som Warberg kommande säsong ser jag som motiverande och framförallt roligt uppdrag. Jag har bara träffat spelare och ledare vid två tillfällen ännu, men jag känner att jag trivs bra redan och är sugen på att nå kollektiva framgångar i höst! I Warberg tycker jag mig få goda förutsättningar och möjligheter till den nystart med innebandyn som jag tror mig att behöva, känslan är att jag har kommit till en välorganiserad och välskött klubb i en fin stad med många innebandyintresserade människor.

Inledningsvis kommer Adrian att pendla från hemmet i Göteborg till Varberg för att träna med laget, men efter sommaren går flyttlasset några mil söderut tillsammans med flickvännen Lotte.

På matchtröjan har han valt nummer 34, och vi hälsar dem båda varmt välkomna till Warberg!