Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Måndag
14 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match

Jämn match mot Jönköping

25 november 2018 13:24
DAM

Det blev en jämn tillställning på lördagseftermiddagen när Jönköping gästade oss i Sparbanken Wictory Center inför 325 betalande åskådare. Jönköping kunde till slut efter många om och men gå segrande ur striden när Ellen Svensson sköt in 4-3 41 sekunder in i sudden.


Det var i övrigt en mycket jämn tillställning som kunde gått precis åt vilket håll som helst. Matchen bytte karaktär ett otal gånger och där det var gästerna som ändå inledde på bästa chans med ett spelövertag i första delen av den första perioden. Hemmalaget åt sig in i matchen så sakteliga men den första akten skulle sluta mållös. -Vi börjar trevande men kan vartefter skapa en del chanser och hade varit värda en straff i slutet av första perioden, menade tränaren Mikael Nilsson i pausintervjun.

I början av den andra perioden kommer en ny utvisning för Jönköping som klaras ut men där man inte hinner mer än in med sin utvisade spelare då Sofie Karlsson hittar en fristående Sandra Hawerman som dunkar in ledningsmålet. Först tio minutrarna av den andra perioden är också hemmalagets bästa och både ett och två mål ligger på lut men en väl spelade bortamålvakt sätter stopp för det. Istället vänder Jönköping på tillställningen med två mål i den senare delen av perioden och när sedan Andrea Envall drabbas av en utvisning ser det mörkt ut för det blåklädda hemmalaget.

Utvisningen reds dock ut på bästa sätt i början av den tredje perioden och precis inkommen kan Andrea Envall kvittera matchen till 2-2. Efter åtta spelade minuter kan Andrea Envall återigen ge ledningen åt sitt lag då hon läckert framspelad av Therese Arnesson gör 3-2. Vind i seglen igen och nu böljar spelet fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Med knappt fem minuter kvar av matchen kommer så kvitteringen. När minuten återstår har hemmapubliken händerna i vädret och hoppas på ytterligare ett ledningsmål då den stora chansen dyker upp för notoriske målskytten Andrea Envall. Bollen smiter dock retfullt på fel sida av stolpen. Avgörande kommer därefter i sudden death och hemmalaget får nöja sig med en poäng den här dagen. -Det känns lite surt direkt efter matchen kommenterar Mikael Nilsson som fortsätter, vi har bra lägen i matchen för att göra fler mål men det vill sig inte riktigt. Försvaret är jag dock helnöjd med och det tänker vi bygga vidare på.

Priset som bäste spelare i hemmalaget gick rättmätigt till backen Moa Gregorsson.