Vi presenterar: Moa Bernvid och Anna Ekdal

12 september 2017 12:00
Dam

Nu till de två sista, och yngsta, nyförvärven som kommer senast från Lindome IBK. Eftersom tjejerna är såpass unga kommer de gå på dubbellicens i de båda Hallandslagen. Moa (till vänster) kommer spela i #10 och Anna (till höger) kommer spela i #7.


Berätta lite kort om er själva och er tidigare innebandykarriär. Moa: Jag heter Moa Bernvid, är en 17-årig tjej som går andra året på Hulebäcksgymmnasiet och bor med min pappa i Bua. Jag har två syskon som bor med mamma i Mölndal. Jag började spela innebandy när jag var 6 år i Bua Seagulls, där spelade jag med ett lag som tränades av min pappa. Spelade där under flera år till jag flyttade till min mamma i Mölndal, då bytte jag klubb till Mölndals IBK. Efter ett tag där ville jag gå vidare och började spela med Lindome IBK, där jag återförenades med pappa som tränare. Under senaste året blev jag en del av den Allsvenska truppen och har även haft äran att representera Gbg i SDFSM, som är något av det roligaste jag gjort. Säsongen avslutades med min andra Innebandyfest och uttagning till breddläger med U19-landslaget. Anna: Jag heter Anna Ekdal, är 18 år och bor i Lindome. När jag inte spelar innebandy umgås jag gärna med vänner och familj. Går sista året i gymnasiet på Hulebäck som ligger i Mölnlycke. Innan Warberg spelade jag i Lindome, där jag har spelat sen jag började.

Hur tycker ni försäsongen har varit? Moa: Jag tycker försäsongen har vart mycket bra! Det har varit fokus på rätt saker och tränarna har gått in för det till 100%. Det har vart mycket träningar men det är precis det som behövs för att prestera på topp under säsongen. Även mina egna pass har flutit på bra och jag har fått träna på de saker jag behövt träna på.

Vad är de största skillnaderna med att spela i Warberg jämfört med Lindome? Anna: Det måste vara tempot och att det är ett tuffare spel i Warberg.

Ni har tidigare bekantskap med varandra från Lindome, hur skulle ni beskriva varandra som spelare? Moa om Anna: Hon är en bollsäker spelare som gillar att ta snabba avslut, tar alltid laget före jaget och kämpar ända in i det sista. Hon är en sån jobbig och snabb spelare man inte vill möta. Anna om Moa: Moa har ett extremt bra skott! Hon är enkel att spela med och ger sig aldrig.

Någon i laget som imponerat lite extra hittills? Moa: Maria Larsson måste jag säga! Var allt lite rädd för henne i början när hon fick Anna över sargen. Men hon impade på mig både på och utanför planen efter ett par träningar.