31 Mar 1 match

Seger i premiären!

23 september 2017 18:34
Herr

Äntligen igång! Det är nog den sammanfattade känslan hos merparten av de inblandade på plan, och även bland de 757 på läktaren. Det blev seger för Warberg, trots en ovanligt nervös säsongspremiär.

Bestående intrycket av matchens inledning är att det var väldigt nervöst hos hemmaspelarna. Om det var den välfyllda hallen, vetskapen om att poäng står på spel, eller något annat låter vi vara osagt. Daniel Gunnarsson bröt isen vid sitt 1-0 mål och trots ett antal ganska klara chanser för Malmö lyckades Tobias Jernsand hålla nollan intakt perioden ut.

Andra periodens första tio minuter var matchens klart intensivaste. Fem mål föll under dessa tio och varsin utvisning delades ut. Båda lagens powerplay resulterade i mål. Mest minnesvärt var Robin Blåbergs direktskott i krysset, och firma Birgersson-Kongstads frislagsvariant som gav hemmalaget en 4-2 ledning.

Sista perioden inleddes med samma visa. Kongstad rullade in en boll serverad på silverfat av Anton Birgersson och det gav lite andrum för ett spänt hemmalag. Gustav Rundgren sköt 5-3 efter fem minuter och därefter var det ställningskrig en lång stund med ett hemmalag som ville bevaka sin ledning, och ett bortalag som såg ut att invänta sista fem för en anstormning. Time-outen togs av gästerna med fyra och en halv minut kvar, men Warberg var ofina och kontrade in 6-3 innan Malmö hann plocka sin målvakt och matchen kändes avgjord. Sista målet inprickat av Johan Dahlqvist, som där och då gjorde sitt första byte i matchen som forward. Fingertoppkänsla av Göransson-Smedberg? Framspelare var matchens bästa spelare, Mattias Kongstad.

Några korta:

-En härlig trepoängare, utan att glänsa.

-Hela sju spelare gjorde premiär i tävlingssammanhang för Warberg, nu är den gjord!

-Stämningen! Påhejade av Supras Warberg gjorde många sitt för att skapa en inramning värd namnet!

Poäng: Mattias Kongstad 3+1 Robin Blåberg 1+1 Anton Birgersson 0+2 Daniel Gunnarsson 1+0 Johan Dahlqvist 1+0 Andreas Jonsson 0+1 Jesper Larsson 0+1

Publik: 757

Startuppställning Warberg: Mv: Tobias Jernsand 1:a: Jonsson, Westergren, Kongstad, Birgersson, Blåberg 2:a: Dahlqvist, Kalentun, Andersson, Bundgaard, Svensson 3:e: Gunnarsson, Subiabre, Olsson, Larsson, Birgersson