Vinst i sudden med 5-4!

18 mars 2018 18:30

I ett fullsatt Sparbanken Wictory Center så blev kvalmatch 1 lika jämna och spännande som alla trodde på förhand. Där vi drog längsta strået och vinner i sudden death med 5-4!

Inledning på matchen är Lindås som styr och ställer det mesta och inleder även målskyttet efter 6.40 genom Rasmus Lundström. Om det är stundens allvar som gör det för spelarna i Warberg är svårt at sia om. Men ju längre in i matchen vi kommer så spelar Warberg bättre och bättre. Lindås försöker dra ner på tempot och tar gärna burskydd med en längre stund innan de går framåt. Andra perioden är bättre och känslan är att Warberg börjar få tag på matchbilden men lyckas inte göra mål på de chanser som skapas. Istället kan Lindås i en kontring öka på sin ledning till 0-2 genom Max Källerteg. Det är först efter en långt anfall och målchanser där Warberg pumpar på som reduceringen kommer genom Filip Kalentun med ett backskott. Här i mitten på perioden så matchas det om i Warberg då både Joel Birgersson och Martin Emanuelsson kommer in i spel. Starten i tredje är bra från Warberg sida som sätter fart på grejerna och redan efter 1.14 så kommer kvitteringen genom Joel Birgersson och publiken är i extas. Och Warberg känns starka här i inledningen, men i en kontring av Lindås så får de ett straffslag som Patrik Malmström förvaltar på bästa sätt och sätter dit 2-3. Och känslan är lite att så fort Warberg är ikapp målmässigt så kommer det ett mål från Lindås. Warberg fortsätter trumma på och får till en kvittering 3-3 och den kommer genom Mattias Kongstad som på pass av Anton Birgersson sätter dit den. Lindås tar återigen ledningen genom Albin Jansson efter 9.31 och efter detta så startar en jakt för att få till en kvittering innan slutsignalen kommer. Och den kommer till slut efter att Warberg skapar en hel del chanser och när Daniel Gunnarsson hittar Anton Birgersson så klipper han till dirket och det är kvitterat till 4-4! Och sista minuterna av matchen är det ingen som vågar riktigt gå framåt, matchen går till sudden death. Det tar bara 3.41 innan matchen avgörs där Anton Birgersson hittar en fin passning på bortre där Mattias Kongstad slår in den i öppet mål! Här lyfter nästan taket i hallen och publiken är i extas!

Resultat, periodsiffror inom parentes: 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 1-0) Skottstatistik: 24-15 (4-5, 9-6, 8-4, 3-0 )

Poäng Warberg: Anton Birgersson 1+3 Mattias Kongstad 2+0 Filip Kalentun 1+0 Joel Birgersson 1+0 Daniel Gunnarsson 0+1

Warberg startade så här: MV: Tobias Jernsand

1:a Filip Kalentun-Johan Dahlqvist, Mattias Kongstad-Daniel Gunnarsson-Anton Birgersson

2:a Robin Westergren-Philip Subiabre, Robin Blåberg-Alexander Andersson- Jesper Larsson

3:e Joakim Andersson – Andreas Jonsson, Simon Svensson-Oliwer Olsson- Simon Bundgaard

Match 2 spelas på torsdag 22/3 på bortaplan.