Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju Jesper Larsson

20 september 2017 09:00
Herr

Nästa nyförvärv att presenteras är Jesper Larsson.


Hej Jesper, och välkommen till Warberg! Hur har första tiden varit med flytt hemifrån, nytt lag och allt övrigt?

-Tjenare, första tiden har varit bättre än väntat, underbara gubbar i laget som verkligen gav mig ett varmt välkomnande, staden är inte helt ny heller vi boråsare brukar ju hålla till här nere på sommaren. Skönt också att det inte bara är nya lagkamrater man har hittat utan även vänner utanför planen så det känns fruktansvärt bra.

Från Rydboholm via Borås IBF till Warberg i Allsvenskan, vad säger du om utmaningen som ligger framför dig?

-Ja det har gått fort nu de senaste åren vilket är sjukt roligt. Nu har jag verkligen en utmaning framför mig när jag ska komma in i både arbetslivet och den ökade träningsmängden. Träningsmängden var lite av en chock till början men man kom in i det ganska fort, tur man hade John som låg på en under sommarträningen, synd bara att han är en urusel kock eftersom han äter 60% av all mat som lagas i lägenheten men lagar 0% av maten:)

Om du skulle beskriva dig själv som innebandyspelare, hur låter det då?

-En ganska flexibel spelare som hatar att förlora och alltid ger 110%, även väldigt skottvillig både som back och forward.

Ja, du är ju användbar både som back och forward, har du någon position du helst föredrar?

-Nej hoppat så mycket under hela livet så har ingen direkt favorit, gillar att komma ner och hämta boll men det kan jag ju göra även som forward så jag spelar där Kent och ”Bagarn” tycker att jag behövs för stunden.

Om jag räknat rätt blev du den sjätte (Johan Dahlqvist den sjunde) boråsaren att skriva på för Warberg. Var det något som spelade in i ditt val och tror du det finns fler godbitar från Knalleland som är aktuella närmsta åren?

-Man hade ju lite bättre koll på de gamla boråsarna eftersom dem ofta kommer på tal i klubbarna runt om i Borås, att alla sen verkade trivas så bra och även valde att stanna kvar i Varberg efter karriären verkade ju lovande och så klart att det hade en liten påverkan. Jag tror verkligen att det finns fler spelare ifrån Borås som kan vara intressanta för Warberg om några år!

Slutligen, vad ser du mest fram emot med säsongen som kommer?

-Det jag ser fram mest emot är att få slita träning efter träning med dessa underbara gubbar och ta Warberg tillbaka till SSL! Sen hoppas man självklart på att få spela inför den kända Warbergs-publiken som alltid är lika trogna!

Fakta Jesper Larsson: Ålder: 19 år Moderklubb: Rydboholm SK Klubbfattning: Right

Kent Göransson om Jesper Larsson:

”Jesper håller på att utveckla sig från junior till seniorspel på ett imponerande sätt. Han har förstått att i Warberg är man inte bara med, här deltar man. Han har också utvecklat sitt fysiska spel på ett sätt som bidrar till hans helhet, och han blir intressant att följa framöver i Warberg”