Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta borta

21 november 2019 08:30
Herr

För andra helgen i rad ställs herrarna mot absolut toppmotstånd på bortaplan. Regerande svenska mästarna Storvreta väntar i IFU Arena och här är förutsättningarna inför dagens match!


Efter den förlösande trepoängaren hemma mot Jönköping i onsdags är det åter dags för herrarna att hoppa på bussen för bortamatch, och denna gång är det alltså Storvreta som står för motståndet.

Regerande svenska mästarna har inlett säsongen likt det mästarlag man är och har efter tolv spelade matcher ännu inte förlorat efter full tid. Man leder nu serien på 32 inspelade poäng.
Likt förra helgens bortamöte med Falun så är det ett motstånd av allra högsta klass som väntar, och Storvretas trupp är om möjligt än mer stjärnspäckad och har spelare i varje femma som spelar i eller nosar på landslaget. Hela fem Storvreta-spelare startade Sveriges senaste landskamp mot Finland, och utöver dessa finns killar som Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg och Viktor Klintsten, alla med mängder av guldmedaljer och blågula kamper i bagaget. Faktum är att i Storvretas senaste match, borta mot Höllviken, så har 13 (!) av 15 startande utespelare gjort minst en landskamp för Sverige. Den faktan räcker för att beskriva den utmaning Warberg ställs inför under lördagseftermiddagen!

Få, om ens någon, räknar såklart med att det skall gå att nypa några poäng på bortaplan mot detta lag. Men, att inte matcher avgörs på pappret fick vi bevisat just i Storvretas senaste match där man mycket överraskande tappade en poäng till Höllviken. 6-6 slutade matchen efter full tid och Storvreta tog sedan bonuspoängen när Simon Götz avgjorde i sudden death. Hemma i IFU Arena är man vanligtvis väldigt starka uppbackade av en stor hemmapublik och man har ett spel som kombinerar både fart, styrka och finess. Man spelar inte med samma rörlighet och variation som Falun men har i gengäld en extremt stark backuppsättning och vassa skyttar från långt håll.

Warberg kan såklart åka till Uppsala med vetskapen att man inte har någonting att förlora och istället lägga allt fokus på att göra en så bra prestation som möjligt. Hur långt det räcker återstår att se, bollen är rund och kan man få Storvreta i gungning med ett tight försvarsspel och samtidigt ta tillvara på sina målchanser så finns det hopp att störa även detta lag.

Kent Göransson och Anton Drake har hela truppen tillgänglig och åker således till Uppsala med 20 spelare laddade för spel.

Matchen startar 16.00 och kan som vanligt ses på SSL Play. Länk till sändningen hittar ni här!