Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Tisdag
15 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Idag 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher

Inför Linköping hemma!

24 oktober 2019 08:32
Herr

Warberg jagar ikväll sina första poäng på hemmaplan för den här säsongen. Gästar gör Linköping, ett mångårigt slutspelslag som dock haft en motig start på serien.


Stärkta av 7-5 segern borta mot Sirius är det nu dags för Warberg att försöka få ordning på sitt hemmaspel. Båda säsongens segrar har ju hittills tagits på bortaplan (Visby och Sirius). De tre hemmamatcherna har varit av olika karaktär, men gemensam nämnare har varit att målskyttet har hackat en aning. Endast 9 av hittills gjorda 34 mål är gjorda på hemmaplan.

Kvällens motståndare Linköping är vanligtvis ett stabilt topplag som spelar slutspelsinnebandy varje vår, men årets säsongsinledning har varit tung för östgötarna. Faktum är att man inför dagens match är tabelljumbo på fyra inspelade poäng efter sju matcher. Sin första seger tog man i omgång fem på hemmaplan mot Mullsjö, men utöver den segern har man bara lyckats få en poäng, och detta hemma i premiären mot Jönköping. Nämnas i sammanhanget skall kanske att man hittills bara mött ett lag från den södra derbygruppen, Helsingborg senast.

Truppen består av en rad högkompetenta innebandyspelare, och det finns landslagsspelare från både Sverige (Oskar Hovlund) och Tjeckien (Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek). Starka och rutinerade forwarden Martin Karlsson är ett annat namn att hålla koll på, och tillsammans med de båda tidigare Warbergs-spelarna Simon Palmen och Max Wahlgren utgör dessa herrar mycket av ryggraden i dagens Linköping. Laget har genom åren gjort sig kända som jobbiga att möta, med ett malande spel med mycket fysik. Den stämpeln håller kanske på att suddas ut, men det blir intressant att se hur man väljer att spela efter den inledning av serien man haft.

I Warberg är det för tillfället helt skadefritt, och det innebär att Kent Göransson och Anton Drake har fullt manskap att välja på. Senast mot Sirius saknades Tom Carlsson och Oskar Block, båda dessa finns med i truppen ikväll. Men, vi kanske skall anta att man inte väljer att göra så stora förändringar på laguppställningen då det blev seger i den matchen. Det skulle i så fall innebära att Philip Subiabre får fortsatt förtroende som back i förstafemman bredvid Robin Westergren, och att Oliwer Olsson spelar vidare som center i andraformationen.

Matchen startar 19.00 i Sparbanken Wictory Center, och din biljett bokar du här.

Kan du inte vara på plats så sänds matchen på sslplay, och länk till den sändningen hittar du här!