Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Bagarn sammanfattar damlagets försäsong så här långt och ger oss sina tankar inför mötet med Pixbo!

20 augusti 2021 11:00
DAM

Damlaget är en bra bit in i sin försäsong innan ytterligare en SSL-säsong drar igång för laget. Två matcher har spelats och imorgon, lördag den 21 augusti, spelas match nummer tre. Den mot Pixbo Wallenstam. Här kan ni läsa en intervju med Stefan ”Bagarn” Smedberg om lagets tidigare försäsongsmatcher och om hans tankar inför mötet med Pixbo.


Er första match spelade ni mot IBK Göteborg, hur analyserar du den?

-Vi har denna säsong ändrat en del i spelet utan boll. Första matchen mot Göteborg var ett första test på hur det fungerar i en riktig match. Fokus i denna match var att titta på försvarsspelet och om/hur vi fick våra kontringar och vad vi gjorde vid dessa. En väldigt viktig match, då det uppstod situationer där vi var tvungna att göra justeringar för att det ska fungera bättre i framtiden.

Vad säger du om matchen mot Jönköping?

-Vi tog med oss dem förändringarna in i matchen mot Jönköping. Fokus i denna match var egentligen det samma som mot Göteborg, att utsätta oss för situationer i försvaret som vi kan lära oss av, och bli bättre. Nu fick vi ha mycket mer boll än vad vi tänkt oss mot Jönköping och utsattes inte så hårt i försvaret. Men man ser tydligt, när vi ligger rätt i försvaret så fick vi dem kontringarna vi behöver ha för att vinna matcher.

Vi har väl sagt att det är mycket fokus på att sätta det "nya" försvaret under dem första 3 matcherna, även om vi samtidigt jobbar lite med anfallsspel och "special teams".

Matchen mot Pixbo, vad har du för tankar inför den matchen?
-Matchen mot Pixbo på lördag blir en mycket bra värdemätare för vårt försvarsspel. Pixbo är ett lag som är väldigt bollskickliga och tycker om att spela anfallsspel med många spelare. Dem kommer verkligen ställa frågor till vårt försvar. Som ni förstår har vi tränat väldigt mycket på spelet utan boll dessa veckor vi varit i hall. Vi känner att vi snart börjar hitta en sådan trygghet, att vi under nästa vecka kan börja prata mer om spelet med boll.

Tycker även att vi börjar hitta lite intressanta formationer som vi kommer jobba vidare med mot Pixbo.

Vi säger stort tack till Bagarn och önskar han och laget lycka till imorgon!

Matchen spelas klockan 15:00 i Wallenstam Arena under GP-dagen. Biljetter till hela dagen går att köpa på pixbo.se/biljetter. Med biljetten ni köper kan ni se både dam- och herrmatchen.
Om ni inte kan ta er till Mölnlycke kommer GP att sända matchen:
Direktlänk till sändningen hittar ni här.
Även HN kommer att sända matchen via hn.se:
Direktlänk till matchen hittar ni här.