Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Pressmeddelande; Förändringar i herrlagets ledarstab.

14 december 2020 14:00
HERR

Inför en tuff vecka med tre matcher på sex dagar gör herrlaget nu förändringar i sin ledarstab. Tidigare huvudtränaren Jonas Gustafsson lämnar, och assisterande tränaren Anton Drake tar över huvudansvaret.


Jonas Gustafsson rekryterades som ny huvudtränare till Warberg inför den här säsongen, och kom då från Kungsbacka-klubben Varla IBK i division 1. Tillsammans med Anton Drake har han lett laget under de sju första matcherna i Allsvenskan södra, med fem vinster och två förluster som facit. Bortasegern mot Malmö den 21 november blev dock Gustafssons sista i Warbergs-tröjan.

Kimmo Eskelinen, sportchef, förklarar:

-Jag, Jonas och Anton har haft många samtal för att vända och vrida på saker, men vi hittar inte rätt i samarbetet helt enkelt. Vi tar detta beslut för föreningen och lagets bästa. Det är såklart ett misslyckande, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Det är jag väldigt besviken och ledsen för.

Anton Drake tar alltså över huvudansvaret från och med idag, och till sin hjälp får han Andreas Wahman, just nu tränare för klubbens herrlag i division 1, och tidigare lagkapten i herrlaget samt mångårig damtränare. Division 1 är som bekant pausad för tillfället, och därför krockar det inte med några av Wahmans nuvarande uppdrag.

-Att Wahman kliver upp ett steg från egna led och stöttar upp Anton känns fullt naturligt och bra. Han har varit med på högsta nivå både som spelare och tränare, och han vet vad som krävs för att skapa en vinnande miljö som är både utvecklande och rolig att vara i. Överenskommelsen med Wahman gäller i första hand denna period med tre matcher på väldigt kort tid, men vår förhoppning är givetvis att det går fortsätta säsongen ut, avslutar Eskelinen.

Herrlagets nästa match spelas på onsdag 16:e december, hemma mot Lagan. Sedan är det match borta mot Åstorp/Kvidinge lördag den 19:e innan hemmamatchen mot Lerum, måndag den 21:a december, stänger matchkalendern för den här sidan av året.

Warberg vill tacka Jonas Gustafsson för den tid han varit hos oss, och önska honom stort lycka till i framtida tränaruppdrag!

Kontakt: Kimmo Eskelinen, Sportchef 0768-536008 Anton Drake, huvudtränare 0761-000555