Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Källerteg blir kvar i Warberg!

16 januari 2024 10:05
HERR

Samtidigt som Filip Erheden förlängde sitt avtal inför hemmapubliken i lördags gjorde också lagets poängbästa spelare det. Max Källerteg har även han gjort klart att han fortsätter sin karriär i Warberg!


24-årige Max Källerteg har gått från klarhet till klarhet under sin tid i Warberg. Han anslöt ju ”på riktigt” mitt under säsongen 2021/2022 då han lämnade SSL-laget FBC Kalmarsund och spelade klart säsongen i Allsvenskan och Warberg. Den säsongen hann han med 13 matcher och lika många poäng. Föregående säsong blev det 28 matcher i serie och kvalspel med 25 poäng på kontot samt ytterligare tre poäng i Svenska Cupen.

Den här säsongen har den rightfattade forwarden inlett på ett alldeles strålande sätt och han är i skrivande stund poängbäst i laget med sina 29 (21+8) poäng på de 13 inledande matcherna. Det är mer än två poäng per match i snitt vilket är en fördubbling av de tidigare säsongernas snitt. Efter sina tre mål i lördags mot Lillån tog han dessutom tillbaka förstaplatsen i seriens skytteliga från Adam Nilsson i Strängnäs. Håller formen i sig finns mycket som talar för att han slår sitt tidigare rekord från säsongen 2019/2020 då han gjorde 40 poäng för Lindås. Än mer imponerande blir hans siffror när man adderar att han inte spelar powerplay. De flesta stora poänggörare har nämligen en gjuten plats i numerärt överläge, men inte Källerteg. Väldigt ofta skapar han istället sina målchanser helt på egen hand med sin genombrottsförmåga och power längs vänsterkanten. Att få behålla sin skyttekung och just nu poängbästa spelare är såklart något manager Johan Astbrant är väldigt nöjd över.

-I nästan alla förlängningar och rekryteringar så påpekar jag hur viktigt det är med människan bakom spelaren, och i Max fall så är det påtagligt. Max kom till oss med ett rejält stukat självförtroende för två år sedan och sökte egentligen efter tryggheten och efter att få tillbaka glädjen till innebandy igen. För oss är det viktigt att ta hand om spelarna och ge dem förutsättningarna för att kunna prestera på plan. Jag är mycket nöjd att vi återigen kan förlänga Max avtal där vi i år verkligen fått se honom växa och få ut den potentialen han besitter. Han har startat säsongen på ett strålande sätt och är med i toppen av skytteligan i serien. Dessutom är han en superkille så jag är såklart glad över att få se honom leverera för oss även framöver!

Max, du är nästa spelare att förlänga, hur känns det?

-Ett förlängt avtal så här tidigt inför nästa säsong känns såklart skönt och gör nästan att man kan slappna av ännu mer och fokusera på det som komma skall. Livet på och utanför innebandyplanen har fungerat bra och jag hoppas jag kan fortsätta att bidra med mina färdigheter även nästa säsong.

Var det ett självklart val att stanna i Warberg eller hur han tankarna gått?

-Warberg har alltid varit en innebandyförening jag gillat och de senaste åren i klubben har varit lärorika sedan jag kom från Kalmar och jag fått tillbaka glädjen. De positiva tankarna inför den här säsongen har alltid varit tankar om att stanna i klubben. Jag trivs bra här i Varberg och i klubben. Dock ska jag säga har det funnits några frågetecken utanför innebandyn som gjorde läget mer oklart, men nu har alla de pusselbitarna fallit på plats vilket gjorde att jag äntligen kunde sätta min påskrift för Warberg en säsong till. Så det känns toppen!

Vad säger du om tiden i Warberg från att du kom mitt i säsongen för två år sedan?

-Tiden i Warberg sen jag kom hit har varit upp och ner tycker jag. När jag kom från Kalmar för två år sedan hade jag ingen riktig glädje eller motivation för sporten överlag, och framför allt inget självförtroende. Nu på senare tid har jag fått upp gnistan och självförtroendet igen och tycker verkligen att jag har hittat tillbaka till mitt spel så det är jättekul.

Ja du har ju verkligen inlett den här säsongen starkt med 21 mål på 13 seriematcher, vad är förklaringen enligt dig?

-Jag försöker bara spela mitt spel och gå rakt på mål och den här säsongen har det funkat. Med hjälp av mina lagkamrater såklart, utan dom kan jag inte göra några mål. Jag har ett bra självförtroende nu och hoppas att jag kan fortsätta på samma inslagna väg resten av säsongen.

Trots framgången hittills, finns det delar du vill bli bättre på och i så fall vilka?

-Ja men det gör det såklart. Jag skulle vilja bli bättre på att läsa spelet och veta vad jag ska göra innan jag får bollen. Men också bli mer explosiv och använda min storlek ännu mer. Kan jag göra det så så ska detta gå galant. Sen är det bara gasa resten av säsongen och ge allt!

Precis som Filip Erheden så firade Max Källerteg sin kontraktsförlängning genom att övertyga stort i hemmamötet med Lillån. Tre mål och en assist kom från skyttekungens klubba och vi hoppas få njuta av fler mål och poäng framöver!