Mittperioden blev Warbergs fall

16 oktober 2019 08:30

Warberg åkte på en ny klar förlust när man i bortamötet med FBC Kalmarsund föll med 10-4, trots en tidig tvåmålsledning. Återigen fick motståndarna göra mängder av mål på ett alldeles för enkelt sätt.

Det skall sägas direkt. Kalmarsund på bortaplan är en tuff uppgift för de allra flesta lag, och det visade sig inte bli lättare när Warberg bjöd på öppna landskap i egen zon.

Första perioden bjöd på öppet spel åt båda håll, och många undrade nog vart det här skulle ta vägen när det stod 3-3 redan efter tolv minuters spel. Warbergs inledning var pigg, och framförallt var det en nykomponerad tredjeformation med Joel Birgersson och Simon Nilsson som visade vägen. Duon låg bakom lagets alla tre mål i den första perioden där det ena var vackrare än det andra.

Men trots både 1-0 och 2-0 i Warbergs favör innan fem minuter var spelade så lyckades man aldrig hålla sin ledning någon längre stund. Kalmarsund fick utan större ansträngning både kvittera och ta ledningen innan perioden var slut och därefter var det aldrig match igen.

Den andra periodens första halva kan närmst beskrivas som en mardröm för Warbergs del. Kalmarsund gjorde fyra raka mål och det var mål som kom till på ett alldeles för enkelt sätt. Kalmarsund bjöds på det ena smörgåsbordet efter det andra och med spelare som Kim Nilsson och Markus Johansson i laget blir det jobbigt att hålla tätt då. Efter Kalmarsunds 6-3 mål bytte Warberg målvakt, ut med John Fransson och in med Tobias Jernsand. Det hann inte gå två minuter innan också Jernsand hade fått plocka två bollar ur kassen, och med 8-3 i baken och halva matchen spelad så kändes det som fritt fall.

Kent Göransson tog time out och lyckades få stopp på blödningen, men tyvärr lyckades inte Warberg heller göra några egna mål utan avståndet var fem mål upp inför sista.

I tredje jämnade spelet ut sig en aning, men när Kalmarsund fick sitt andra powerplay i matchen i mitten av perioden så gjorde man också sitt nionde mål. Ett nästan identiskt powerplaymål som det man skött i mittperioden med en passning över centrallinjen och skott direkt från högerkanten. Alldeles för enkelt.

Resten av perioden blev bara en väntan på slutsignal då matchen såklart var avgjord. Varsitt mål gjordes, och slutresultatet blev alltså 10-4 till hemmalaget.

En ny tung förlust alltså, och känslan är att Warberg behöver hitta ett försvarsspel där man inte bjuder sina motståndare på så här lätta mål. Alldeles för ofta tas det felbeslut högt i banan som renderar i baklängesmål. Alldeles för ofta räcker det för motståndarna att slå en passning i sidled och sedan rulla in bollen i öppet mål. Warberg behöver tighta till bakåt och bli mycket kompaktare. Är det något man borde ha lärt sig efter sex omgångars SSL-spel så är det att motståndarna tar vara på nästan varje misstag man gör!

Nu blir det till att slicka såren ett par dagar innan det är dags för en ny match på söndag. Då väntar Sirius på bortaplan, ett lag som precis likt Warberg i skrivande stund står på tre inspelade poäng.