Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hallå där Ludwig Persson!

4 oktober 2022 13:30
HERR

Imorgon onsdag ställs herrarna inför den kanske tuffaste uppgift man kan i innebandyvärlden just nu. Regerande cupmästarna och serieledarna från SSL, Växjö Vipers, väntar i Svenska cupens åttondelsfinal. Vi har tagit oss ett snack med Växjös lagkapten Ludwig Persson.


När herrlaget nu ger sig in i åttondelsfinal i Svenska Cupen gör man det mot tuffast tänkbara motstånd. På besök kommer nämligen ett av Sveriges absolut bästa lag, regerande cupmästarna Växjö Vipers. Just nu är smålänningarna dessutom tabelletta i SSL efter att ha inlett säsongen urstarkt med fyra raka segrar och finfina 33-17 i målskillnad. Bland annat har man besegrat två förväntade toppkonkurrenter i fjolårsfinalisten FBC Kalmarsund och ständiga topplaget Storvreta, båda på bortaplan. I fjol slutade klubben tvåa i serien innan man i kvartsfinal slog ut Pixbo med 4-2 i matcher. Semifinalserien och smålandsderbyt mot FBC Kalmarsund blev en riktig holmgång, och inte förrän i den sjunde avgörande matchen, i sudden death, kunde lagen skiljas åt. Tyvärr, för Växjös del, var det Kalmarsund som drog det längsta strået den gången och senare fick spela SM-final mot Falun.

Truppen är i stort sett densamma som i fjol. Av de mer framstående spelarna har man tappat Adam Nilsson till Strängnäs, men å andra sidan fått tillbaka landslagsmeriterade André Andersson från ett proffsäventyr i Schweiz. När Svenska landslaget tog tillbaka VM-guldet från Finland i fjol fanns inte mindre än fyra stycken spelare från Växjö med i den svenska truppen. Niklas Ramirez, Markus Jonsson, Jesper Sankell och Ludwig Persson. Ingen vild gissning att alla dessa är högaktuella även för kommande VM som spelas i december. Schweizaren Manuel Maurer likaså.

Hovshaga-fostrade Ludwig Persson är lagkapten för Växjö och har varit i klubben sedan 2009. Vi har tagit oss ett snack med 28-åringen inför morgondagens match mot Warberg.

Ludwig, ni har fyra raka segrar och är serieledare i SSL, ni har slagit både Kalmarsund och Storvreta på bortaplan i inledningen. Jag misstänker att innebandylivet är ganska bra just nu?

-Ja, det är inte mycket och klaga på. Vi har fått igång målproduktionen rejält och varit stabila bakåt.

Vad skulle du säga är Växjös recept till framgång, ni har ju verkligen etablerat er som ett topplag i Sverige senaste åren?

-Det finns många viktiga faktorer skulle jag säga. Jag känner att vi har till en stor del haft en bra mix av spelare i våra spelartrupper genom åren. Där vi framförallt alltid har haft roligt i gruppen. Sen har vi tränare av världsklass och en organisation som växer och gör det väldigt lätt för oss som spelare.

Ni var ju på vippen att ta er till SM-final i fjol, hur stor är revanschlustan den här säsongen och vilka lag tror du kommer att fightas om guldet i vår?

-Jag känner faktiskt ingen speciell revanschlusta, även om det blev väldigt surt uttåg för oss i våras, utan jag är lika hungrig på ta oss till final som vanligt. Jag tror det står mellan oss och Falun.

På onsdag kommer ni till Varberg för åttondelsfinal i Svenska Cupen, där ni för övrigt är regerande mästare. Hur viktig är cupen i förhållande till SSL för er?

-Vi värderar cupen högt. Vi har bestämt oss inom gruppen att vinna allt vi ställer upp i och det strävar vi efter. Men sen såklart är ju ett SM guld så mycket mer värt än ett cupguld.

För er landslagsspelare blir det en intensiv höst med såväl SSL, Svenska Cupen som landslagsspel och VM i december. Hur lägger man upp en sådan säsong för att orka både fysiskt och mentalt?

-Det blir samma upplägg som förra säsongen. Det blev ju en hel del matcher till slut, jag tror personligen att jag hamnade någonstans kring 55-58 tävlingsmatcher totalt, så det är klart man får tänka extra på återhämtning och såna bitar för hålla sig fräsch. Framförallt mentalt skulle jag säga. Man får prioritera bort väldigt mycket i det civila för att orka med.

Ni slog ut Fagerhult i förra omgången och nu är det ett annat allsvenskt lag som står för motståndet, hur går tankarna inför mötet med Warberg?

-Tankarna är väl så att vi möter ett allsvenskt topplag som eventuellt kommer kunna kvala sig uppåt för SSL, då kommer det trots allt krävas en bra match från vår sida. Vi har blivit bättre och bättre senaste åren på att vara favoriter och hoppas vi kan visa det.

Hur bra koll har du själv på Warberg och vad tror du att publiken kan förvänta sig för matchbild?

-Just nu har jag ingen superbra koll men jag har ju mött ett par spelare i många år, och Robin Blåberg känner jag sen innan. Publiken kan nog förvänta sig fartfyllt spel och en hel del mål.

Till sist då. Om du skulle ge något tips till alla som tittar, vilka spelare i ditt eget lag tycker du publiken ska ta en extra titt på?

-I vårat lag kan dom kika lite extra på Samuel Folkesson Algman samt Emil Thorwid som börjar hitta in i formen sakta men säkert.

Vi säger såklart ett stort tack till Ludwig för detta och önskar honom ett lagom lycka till imorgon men ett större lycka till i December när Sverige åker till Schweiz för att försvara sitt VM-guld!

Som ni förstår blir det en tuff men häftig utmaning för herrlaget att möta detta Växjö i högform!

Vill du säkra din plats och se Warberg möta Sveriges kanske just nu bästa lag?

Boka dina biljetter här!