Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Josefine Johnsson flyttas upp till SSL-truppen!

19 maj 2020 09:00
DAM

Ytterligare en spelare från Warberg IBF plockas upp i SSL-truppen, det är Nora IBK fostrade Josefine Johnsson som nu är klar. Backen kom till föreningen från Lillån för ett år sedan och kommer nu att tillhöra Göranssons trupp till kommande säsong.


Det är en gedigen innebandyresa som den 27 åriga Josefine Johnsson har gjort. Som ung inledde hon sin innebandykarriär i moderklubben Nora IBK. Hon tog karriären vidare en sväng i KFUM Örebro, innan hon säsongen 2013/2014 bytte till Lillån IBK. Det blev sex säsonger i tidigare nämnd förening för den tuffa slitvargen Johnsson innan flyttlasset gick till Varberg, tillsammans med sambon Anton Drake (assisterande herrtränare i Warberg). Väl i Varberg började den dåvarande centern att spela i vårt IBF division 1 lag, nu lyfts hon upp till SSL laget som back, men var ledarstaben placerar henne till kommande säsong återstår att se.

Så här säger Josefine Johnsson om att flyttas upp:

-Det känns och ska bli väldigt kul samt utmanande. Det har varit en dröm enda sedan man började med innebandyn att kanske en dag få hamna i SSL.

Du har gjort en säsong i IBF, hur har det varit?

-Det har varit bra, lärorikt med ny miljö. Vi gick starkt i grundserien och tog oss vidare till slutspel och sedan till en kvalfinal som vi vann, vilket tog oss hela vägen till allsvenskan. Men framförallt har det varit kul med en ny miljö och i en stad som brinner så mycket för innebandyn som man gör i Varberg.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

-Jag är stark och explosiv som spelare och en som alltid sliter hårt på planen och gillar att kliva in i närkamper.

Förväntningar på kommande säsong?

-Jag har stora förväntningar och en vilja att kriga till mig en startplats, men det kommer att bli tufft då vi har ett riktigt starkt lag.

Till hösten spelar Josefine Johnsson i nr 23. Vi hälsar henne varmt välkommen och lycka till i damtruppen.