Svag förstaperiod sänkte Warberg

25 januari 2020 18:33

Herrlaget föll i hemmamötet med FC Helsingborg med siffrorna 4-6. En stor anledning till förlusten var en svag förstaperiod där gästerna tilläts gå ifrån till 0-3.

Warberg fick allt annat än en bra start i mötet med Helsingborg under lördagseftermiddagen. Gästerna kontrollerade den första perioden totalt och Warberg rörde knappt bollen första fem minuterna. Fullt logiskt var det också därför Helsingborg som tog initiativet rent målmässigt.

Efter att ha bollat av ett flertal byten med långa passningar och stort tålamod tog skåningarna ledningen när man väl gav sig iväg på ett av få offensiva försök. Jonathan Nilsson kom i fart längs högerkanten och flippade in en passning till Linus Nordgren som enkelt styrde in 0-1 efter sex minuter. Bara halvminuten senare låg också 0-2 i Warbergs mål och ett chockat hemmalag såg lamslagna ut. Man lyckades inte med någonting framåt och Helsingborg kunde ganska bekvämt spela av tid utan några som helst bekymmer. 0-3 gjorde man på en spelvändning där Warbergs spelare bara tittade på boll och det såg ut att bli en oerhört tung afton ur Warbergs-ögon sett.

I andra blev det bättre, men effektiviteten framför bortalagets duktiga målvakt Jonathan Edling saknades. Warberg skapade chans efter chans men varje gång kändes det som att Edling satt rätt. Tidigt i perioden hade dessutom Helsingborg gjort 0-4 på en kontring, och därför var Warberg piskat att gå framåt. Inte förrän Warberg fick chansen i powerplay mot slutet av perioden kom dock reduceringen, och det var Anton Birgersson som blev första hemmaspelare att spräcka Edlings nolla när han på volley tryckte in Mattias Kongstads passning. 1-4 inför sista perioden och en aning hoppfullhet infann sig i Sparbanken Wictory Center.

Efter bara 18 sekunder i avslutande perioden kom nästa reducering. Mattias Kongstad stod placerad nära mål och styrde in Johan Dahlqvists passning från högerkanten och det gav Warberg just den start man behövde. Efter målet förde Warberg spelet, men precis som tidigare i matchen så saknades det där lilla sista när väl chanserna dök upp. Tiden gick snabbt och med drygt fem minuter kvar kombinerade Max Wahlgren och Andreas Lindholm sig fram till 2-5 för Helsingborg, och där trodde nog många att matchen var över.

Men, Warberg visade fin karaktär och reducerade på nytt när man fick chansen i powerplay. Robin Blåberg hade letat sig över på "fel" kant och även om skottet inte var det hårdaste så rullade bollen över mållinjen till slut.

Med tre minuter kvar tog Kent Göransson time out och valde att plocka målvakten direkt när spelet satte igång. Det tog bara en halvminut i spel 6 mot 5 innan Mattias Kongstad hade snappat upp en boll centralt och placerat in 4-5 och verkligen gjort match av det här! Ett måls underläge med mer än två minuter kvar är en evighet i innebandy.

Ett par chanser skapade man, och den allra vassaste fick Joel Birgersson. Omarkerad framför Helsingborgs mål fick han en passning från storebror Anton, men tyvärr missade han bollen och kvitteringen uteblev. Istället spikade Jonathan Nilsson slutresultatet 4-6 när han rullade in bollen i tom kasse elva sekunder från slutet.

Sammantaget en ganska tempofattig och medioker innebandymatch där den svaga inledningen blev Warbergs fall idag. Jonathan Edling får tillskrivas matchvinnarrollen i gästande Helsingborg, han räddade allt han skulle och lite till.

Nästa helg är det landslagsuppehåll, och herrarnas nästa match spelas först om två veckor, lördag den 8 februari, när man möter Kalmarsund på bortaplan.