Förlust i jämn match mot Linköping

24 februari 2020 09:06

Herrlaget höll jämna steg med formstarka Linköping men räckte inte hela vägen fram. Avgörandet kom i tom kasse med halvminuten kvar och spikade slutresultatet 5-3 till hemmalaget.

Söndageftermiddagen blev en deppig sådan med Warberg-ögon sett.

Inledningen såg dock lovande ut, för i första perioden fick Warberg matchbilden dit man ville genom att spela ett lågt försvarsspel och hålla Linköping utanför sig. Tempot var ganska lågt, och det hanterade Warberg bäst. Med dryga två minuter kvar av perioden fick man också utdelning på en av de chanser man skapade, och det var Tom Carlsson som smackade in en backhand nära mål efter att Alexander Johansson och Filip Erheden jobbat fram bollen på ett bra sätt.

Ledning in i paus alltså, och det hade inte varit orättvist med något mål ytterligare.

I andra fick istället Linköping precis den start man ville. Redan efter 1.22 kvitterade man, och sedan tog man också ledningen bara två minuter senare när man gavs möjligheten att spela powerplay. Här tappade Warberg det övertag man hade skaffat sig efter första perioden, och mittakten gick helt i hemmalagets favör. 3-1 kom med dryga fem minuter kvar av perioden, och detta när Warberg spelade powerplay. I sin iver att ta tillbaka bollen så rusade flera spelare rakt mot Ondrej Nemecek, och han var inte sen att uppmärksamma att Warberg helt lämnade Olli Laine fri. Passningen gick rakt igenom Warbergs zon och Laine prickade in ett psykologiskt mycket tungt mål.

Två mål upp med tjugo minuter kvar är dock ingenting i innebandy! Warberg fick också kontakt nästan omgående i tredje. Johan Dahlqvist satte reduceringen när han smög med upp i ett anfall och blev fint serverade av Mattias Kongstad. Ordentlig kontakt igen och gratispubliken på nästan 1800 personer hade en spännande avslutning att se fram emot.

Men, Warberg satte sig själva i en ny svår sits när man bara ett par minuter efter reduceringen var alldeles för passiva i egen zon. Linköpings Oskar Seth fick ta emot ett uppspel i Warbergs vänstra ficka, och felvänd tilläts han mer eller mindre promenera, helt ostörd, in mot Warbergs mål och ett friläge med Tobias Jernsand. Avslutet var kyligt och han rullade in 4-2 till hemmalaget.

Efter målet skapades det chanser åt båda håll, men först när Warberg fick sitt andra powerplay för dagen skulle en ny reducering komma. Anton Birgersson sköt direkt från sin vänsterkant och bollen satt otagbart för Robin Laakso i Linköpings mål. Med sex och en halv minut kvar och ett mål upp så kändes poäng inom räckhåll för Warberg!

Den där ordentliga anstormningen kom dock aldrig. Linköping spelade smart och lyckades döda tid på ett bra sätt, och när Warbergs time out kom 18.27 så var det väldigt lite tid att vinka på.

Jernsand fick lämna sin kasse och Warberg gav det ett försök med en man mer. Linköping stressade dock högt och Warberg fick aldrig någon reda på spelet. När man sedan blev av med bollen på mittplan så kunde också Matej Jendrisak strax bakom mittlinjen lyfta in avgörande 5-3.

Ännu en hedersam förlust, och om det inte är gjort tidigare så går det att konstatera att fasta situationer som powerplay och boxplay blir oerhört avgörande i jämna matcher. Den matchen vann Linköping, och därför vinner man också matchen. Warberg gör som helhet en ganska ok match, men effektiviteten när chansera dök upp var för klen.

Eftersom Höllviken besegrade Sirius på bortaplan i sudden death, så innebär det att Warberg har sex poäng upp till dessa båda lagen med fyra omgångar kvar.

Nu är det bara trepoängare som räknas, och nästa chans för herrarna att försöka krypa närmre är på söndag den 1 mars, hemma mot IBK Dalen!