Tung afton för både dam och herr

6 oktober 2019 22:06

Varken herrarna eller damerna var nära poäng idag. Pixbo respektive Mora var numret större och vann med 8-2 respektive 12-2.

Västkustderbyt mot Pixbo hade alla förutsättningar att bli en härlig upplevelse. Sparbanken Wictory Center var nästintill fullsatt och Supras Warberg hade piskat upp stämningen bra som alltid! Herrlaget inledde också piggt, men hade likt tidigare förtvivlat svårt att omsätta det stora bollinnehavet till farliga målchanser. Och varje eget misstag ledde till Pixbo-mål, så var känslan. 0-1 kom på en snabb omställning, 0-2 när Joel Birgersson satt utvisad och 0-3 när Warberg låg fel i positionerna. Kent Göransson tvingades ta time out efter bara elva minuter av första perioden och uppförsbacken blev såklart brant mot ett Pixbo med stort självförtroende.

I andra perioden gav Warberg det ett försök, men trots att man lyckades göra två mål var tremålsunderläget intakt eftersom Pixbo både inledde och avslutade målskyttet. 2-5 målet kändes extra tungt då det kom i en period av matchen då Warberg var på gång och hade närmat sig både mentalt och målmässigt. Men också för att det föregicks av en lite onödig utvisning på Simon Svensson som slog bort bollen efter avblåsning.

I tredje perioden gick Warberg högre för att försöka jaga ikapp underläget, men Pixbo stod emot och punkterade matchen definitivt när man gjorde 2-6 och 2-7 inom loppet av 48 sekunder. Sista målet slogs in i tom kasse när Warberg gjorde allt för att komma närmre. Alla Pixbos åtta mål gjordes för övrigt av trion Marek Benes, Gustav Fritzell och Andreas Stefansson, samma herrar som vi varnade för här på hemsidan inför matchen.

Nu får herrarna slicka såren och ladda för revansch snabbt. Redan på torsdag är det ny match, denna gång på bortaplan mot den andra nykomlingen Visby IBK.

För damlaget blev söndagen också en tung kväll. Att man skulle åka hem ifrån Mora med några poäng var kanske ingen som hade räknat med, men efter den fina insatsen mot Pixbo i fredags fanns åtmintone förhoppningen att man kunde ge Mora en match. Det stod dock 5-1 redan efter den första perioden och när man sedan förlorade den andra perioden med 6-0 så var det såklart god natt. I sista lyckades man få stopp på blödningen och spelade 1-1, vilket resulterade i slutresultatet 12-2.

Damernas nästa chans till poäng är söndag om en vecka, då man på nytt ger sig ut på en långresa. IBK Dalen väntar i Umeå, och Dalen har likt Warberg inlett säsongen med fyra raka förluster. Viktiga poäng på spel alltså!