Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Juniorlandslagsman klar för Warberg

19 januari 2021 10:27
HERR

Warberg har gjort klart med U19-landslagsspelaren Markus Berntsson från FBC Lerum. Backen har skrivit på ett 2,5 år långt avtal och är spelklar för sin nya klubb direkt.


-Verkligen glädjande, Markus är framför allt ett mycket spännande framtidsnamn, men jag är övertygad om att han kommer förstärka vår trupp redan nu, säger Kimmo Eskelinen, sportchef.

Warberg har inlett arbetet med framtidens trupp och redan nu har man alltså gjort klart med ett spännande namn för de närmsta säsongerna. Från seriekonkurrenten FBC Lerum hämtas den lovande backen Markus Berntsson in, och han har redan anslutit till truppen och gjort sin första träning med laget.

Markus Berntsson är född 2002 och fostrad i moderklubben Ale IBF norr om Göteborg. De två senaste säsongerna har han tillhört FBC Lerums herrtrupp, och var med sina 23 poäng i division 1 delaktig i avancemanget till Allsvenskan inför den här säsongen.

Nuvarande säsong har han använts mestadels som forward, en position han också bemästrar, men dock inte föredrar att spela på.

-Det är såklart en stor fördel att han kan användas på fler positioner, men Markus har varit tydlig med att det är som back han vill konkurrera, och det är också där vi ser honom främst, säger Kimmo Eskelinen. Han är väldigt lugn och skicklig med bollen, och kan samtidigt utmana motståndare med sin fart. Han är i första hand en värvning för framtiden, men vi ser det som en bonus att vi kunde få loss honom redan nu. Ger vi honom lite tid att växa in i det här så är jag säker på att han kommer ha en fin utvecklingskurva hos oss de närmsta säsongerna.

Markus Berntsson blev, precis som sin nya lagkamrat Filip Erheden, idag uttagen till det svenska U19-landslagets läger på Bosön 4-7 februari, som förberedelser inför det U19-VM som är tänkt att spelas i tjeckiska Brno i maj. Hela truppen ser ni här.

Markus Berntsson själv säger så här om övergången till Warberg och sina förväntningar på de kommande säsongerna i blå tröja:

-Först och främst fantastiskt roligt att representera Warberg de kommande säsongerna! Såklart blir det ett stort steg att lämna en trygg punkt och alla gamla lagkompisar bakom mig, men jag vet att Warberg är rätt alternativ för mig. Sedan många år tillbaka är Warberg en klubb jag har följt och det har alltid känts som en otroligt proffsig klubb.

Nu när chansen dök upp såg jag det som ett bra steg att ta för min utvecklings skull. Tycker de ska bli otroligt spännande och se var denna resa kan ta vägen och ser mycket fram emot vad som komma skall.

Warberg och FBC Lerum är överens om övergången, och Markus är spelklar direkt.

Warberg hälsar Markus varmt välkommen till klubben och önskar ett stort lycka till!