Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nu skall det avgöras!

27 mars 2022 11:00
HERR

I eftermiddag är det dags för den tredje och helt avgörande matchen mot Lillån i Playoff 1! Efter varsin seger på bortaplan är det såklart ett hemmalag som vill bryta den trenden idag. Ludwig Bengtsson ger här sina tankar om det som väntar.


Suddenförlusten för en vecka sedan och storsegern i onsdags är nu glömda. Idag är det ny match och nya förutsättningar. Segraren i dagens match går till Playoff 2 och gör Karlstad (från södra Allsvenskan), AIK (norra) och Gävle (norra) sällskap. Två av dessa fyra lag skall spela i Svenska Superligan nästa säsong.

För Warbergs del har dagarna efter onsdagsmatchen handlat om att återhämta sig, ladda batterierna och slipa på detaljer. Laget har tränat både torsdag och fredag medan man under lördagen fick njuta av en ledig dag i ett soligt Varberg.

När biljetterna till dagens match släpptes i torsdags kväll var det en rykande åtgång första timman, så spelarna kan förvänta sig ett välfyllt Sparbanken Wictory Center och förhoppningsvis en ljudkuliss som ger lite extra energi till alla inblandade. Assisterande tränaren Ludwig Bengtsson berättar om sina tankar och känslor inför avgörandet.

-Vi är väldigt förväntansfulla och laddade. Vi har fått ladda om efter segern senast och nu får vi chansen att göra publiken i SWC rättvisa. Det finns en revanschlusta och hunger på så sätt.

Ja nu är det ju hemmaplan och ett välfyllt SWC igen, är det bara fördelar eller blir det också en annan anspänning och press?

-Det är klart vi känner av förväntan som ligger hos vår hemmapublik. Vi var väldigt besvikna efter insatsen senast på hemmaplan och det är inget vi tänker upprepa. Den här gången är vi mer förberedda på vad som komma skall. Det handlar om att våga smutsa ned sig och betala priset som krävs för att nå framgång och det är alla införstådda med i laget.

Ni gjorde en bra bortamatch i onsdags, vad skulle du säga var nycklarna till er prestation där?

-Dels att vi kom rätt in i matchen med axlarna nere sett till anspänningen samt att vi vann dueller från start. Det är väldigt viktigt för oss att få träff i just duellspelet med tanke på att vi har ett fysiskt krävande spel. Men ska man se till resultatet så betyder det inte mer än 1-1 i matcher och hemmaplansfördelen åter i vår ägo.

Om ni får bestämma matchbild, hur vill ni att det ser ut?

-Det är bra om vi får komma in i en tempofylld start där det smäller direkt och kan hitta nivån. Det och att vi tar bollen mot mål i samma anda som senast ska ge oss goda förutsättningar att få träff.

Avslutningsvis då, hur är statusen i truppen?

-Vi har något enstaka frågetecken och det kommer handla om beslut strax innan matchstart. Men vi utgår ifrån att vi startar matchen likt senast.

Vi önskar Ludwig och laget ett stort lycka till!

Matchen startar 16.00 i Sparbanken Wictory Center, och vill du vara säker på en plats i hallen när det skall avgöras gör du klokt i att boka din biljett här!

Matchen går såklart också att se på webben hos Sportbladet likt tidigare. Andreas Wahman kommenterar med Fredrik Andersson som bisittare.

Websändning Sportbladet