Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Vinna eller försvinna i Örebro ikväll!

23 mars 2022 09:50
HERR

Herrlaget är på väg till Örebro för andra matchen mot Lillån i kvalet mot SSL. Efter förlusten på hemmaplan i söndags är det vinna eller försvinna som gäller ikväll. Vi har stämt av läget med tränare Ludwig Bengtsson inför det som komma skall.


Warberg har inte fått lång tid på sig att slicka såren efter den tunga förlusten hemma i Sparbanken Wictory Center i söndags. Ikväll är det dags igen, och förhoppningsvis är det ett Warberg som använt tiden till att bygga upp en revanschlusta och en hunger att kvittera matchserien.

Lagen möttes i kvällens arena, Idrottshuset i Örebro, i premiären av Allsvenskan södra den 18 september. Då slutade matchen med en 8-4 seger till Warberg efter två jämna perioder och ett litet ryck i tredje. Mycket är sig såklart likt sedan dess, men båda lagen har haft en positiv utveckling under säsongen och publiken kan säkert förvänta sig en annan typ av match nu. Då spelades dessutom matchen inför ett par hundra åskådare, och det finns all anledning att tro att inramningen kommer att vara en helt annan ikväll med en annan dignitet på mötet.

Warberg har alltså haft två dagar på sig att förbereda sig inför kvällens match, och tränare Ludwig Bengtsson förklarar hur man använt dessa dagar.

-Vi har laddat om. I måndags blev det ett lättare pass där vi körde igenom kropparna samt gick igenom försvarsanalysen. Under gårdagen gick vi igenom spelet med boll som vi hade många goda intentioner i. Nu har vi skruvat lite och hoppas kunna få ännu bättre träff.

Hur löd då analysen av första matchen så här i efterhand?

-Först och främst att vi kommer helt fel in i matchen med ett tidigt baklängesmål samtidigt som Lillån får full träff skulle jag säga. Vi gick verkligen ut med ett mindset om att attackera Lillån både med och utan boll, men inledningsvis så var det Lillån som fick effekt av sin matchplan sett till första 30 minuterna. Jag tycker vi därefter kommer in i det och skapar mängder med chanser men skickligt nog fredar Lillån sitt mål bra.

Vad behöver ni då göra annorlunda ikväll för att besegra Lillån och få till en tredje match?

-Duellspelet som var en avgörande faktor senast kommer att vara en stor faktor även ikväll. Den matchen behöver vi vinna. Vi i laget kommer behöva plocka fram mer "killerinstinkt" nu när det är vinna eller försvinna som gäller. Gilla läget och gå ut och köra helt enkelt.

Det blir ju en helt annan nerv i matcherna i ett kval, går det att jobba med spelarna kring detta eller hur resonerar ni?

-Vi har pratat mycket om anspänningen inför det här kvalet där vi målat upp lite olika scenarion där spelarna själva fått peka ut vad som kan vara påverkningsfaktorer i både positiv och negativ bemärkelse. Det är lätt att spela i publikens tempo snarare än det tempo vi är kapabla till. Nu vet vi alla vad det innebär och det skall givetvis synas idag.

Nico Mutter klev av med stukad fot i söndags, hur är det med honom och är övriga friska?

-Nico är som ett schweiziskt gökur och kommer inte låta sig stoppas av en liten känning. Vi kommer till spel med fullt lag!

Vi tackar Ludwig för dessa ord och önskar honom och laget ett stort lycka till ikväll!

Matchen startar 19.00 och sänds hos Sportbladet. Länk till den sändningen hittar ni här:

Websändning Lillån-Warberg match 2