Två guldmedaljer i DM-finalerna!

19 december 2023 11:50
ALLMÄNT

I lördags arrangerade Hallands Innebandyförbund DM-finaldagen, även kallat Bäst i Halland, i Sparbanken Wictory Center.

Från tidig morgon till sen kväll korades segrare i åtta olika klasser.

Vi hade fyra lag som representerade Warberg. Det var Pojkar 08, Damjunior, Herrjunior och IBF Dam.

Pojkar 08 spelade final mot Träslövsläge IF efter en kvalificering via en tuff semifinal mot Varla IBK tidigare i höstas. En semifinal som gick till förlängning som Warberg kunde avgöra under första spelminuten. I själva finalen tog Warberg taktpinnen från början till slut. Efter en otroligt stark andraperiod vinner laget till slut med 10-1 och kan titulera sig Bäst i Halland.

Pojkar 08 satte tonen på dagen för Warbergslagen och fler finaler väntade.

Det var därefter dags för våra damjuniorer att spela final mot Onsala IBK. Dessa två lag möttes även i förra årets DM-final. Den gången gick segern till Warberg. Årets final mellan dessa lagen skulle visa sig bli en jämn historia. Warberg ledde, Onsala kom sedan ikapp och tog ledningen. Men Warberg kom tillbaka och kvitterade med 45 sekunder kvar och matchen gick till förlängning. Efter att det inte blev några mål i förlängningen skulle matchen avgöras på straffar. Där fick våra damjuniorer tyvärr se sig besegrade och fick ta emot silvermedaljen.

Finalen i herrjuniorklassen skulle avgöras mellan de lagen som även spelade final i den här klassen förra året, nämligen Warberg och Särö. Förra året lyckades Warberg vinna den klassen och Särö fick nöja sig med en silvermedalj. Det var en intensiv match och lagen följdes åt målmässigt. Inför sista perioden stod det lika och det skulle nu avgöras vilket lag som skulle ta hem guldpokalen. När det återstår ca sju minuter av finalen tar Särö ledningen med 5-4. Warberg försökte forsera under slutminuterna men lyckades inte få in bollen. Slutresultatet står sig och Warberg får ta emot silvermedaljen.

Sista matchen för våra Warbergslag var IBF Dam som ställdes mot seriekonkurrenten Kustens IF i finalen. Det var en jämn match målmässigt och inför tredje perioden stod det 3-2 till Warberg. Lagen följdes åt i början av tredje perioden, men när det återstår ungefär fem minuter utökar Warberg sin ledning till 6-4. Warberg lyckas sedan även utöka siffrorna till 7-4 genom matchens gigant Mira Eliasson som gjorde fyra mål och en assist.

Priset till det segrande laget i Dam-klassen är 5.000:- och en plats i Svenska Cupen 2024.

Vi säger stort grattis till Pojkar 08 och IBF Dam som lyckades vinna sina finaler. Även ett stort grattis till våra Dam- och Herrjuniorer som fick ta emot silvermedaljen i sin klass.