31 Mar 1 match

Komfortabel seger hemma mot Åstorp

24 februari 2022 15:09
HERR

Herrlaget behövde inte förta sig nämnvärt när man bärgade en stabil 8-3 seger hemma mot tabelljumbon Åstorp/Kvidinge under onsdagskvällen. Mest dramatik blev det med dryga minuten kvar då två matchstraff delades ut.

Tabellettan Warberg mot tabelljumbon Åstorp blev ungefär den match man på förhand kunde ana. Warberg var det spelförande laget i 60 minuter och spelade mot ett lågt försvar matchen igenom. Åstorp var på intet sätt ofarliga när man stack upp i kontringsattacker, framför allt genom sin förstafemma som innehåller ett par högkvalitativa spelare med erfarenhet av spel på SSL-nivå.

Som helhet skilde det dock en hel del i kvalitet och Warberg skapade målchanser och ett tryck mot Åstorp i stort sett varje byte. En duktig bortamålvakt och lite oskärpa i sista tredjedelen av Warbergs spelare var det som höll nere segersiffrorna till "bara" 8-3. Det matchavgörande rycket kom i mitten av andra perioden när hemmalagets Simon Nilsson gjorde två raka mål som betydde 5-2 och 6-2. Där kändes det som att luften gick ur bortalaget och tredje perioden blev bara en transportsträcka mot slutsignalen.

När den väl närmade sig hettade det dock till ordentligt. Hannes Karlsson hamnade i en sargduell med bortalagets Nico Moberg, och efter ett rejält kramkalas hamnade de utanför sargen dit båda lagens övriga spelare anslöt och mindre kalabalik utbröt inför en exalterad publik. Bråket renderade i ett matchstraff var för Karlsson och Moberg, vilket innebär att den skicklige backen saknas i Warbergs möte med FBC Lerum på lördag. Såklart smolk i glädjebägaren, framförallt då Karlsson visat storform i de två senaste matcherna efter en period av sjukdomar. I förra omgången stod han för fyra assist borta mot Lindås, och i gårdagens match levererade han två fina mål från sin pointposition i powerplay.

Mer glädjande då att samme man igår innan tekning förlängde sitt kontrakt med Warberg ytterligare en säsong!

Nu återstår tre matcher för herrlaget innan ett spännande kval startar. Man möter i tur och ordning FBC Lerum borta (26/2), Höllvikens IBF borta (5/3) och Malmö FBC hemma (12/3).

Highlights från segern mot Åstorp/kvidinge hittar ni här!