Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Herrlaget träningsspelar mot Pixbo

14 november 2022 18:30
HERR

Till helgen är det dags för herrarna att återstarta seriespelet igen efter mer än tre veckors uppehåll. Först skall man dock spela träningsmatch mot SSL-laget Pixbo Wallenstam. Vi kollade därför läget med manager Johan Astbrant inför tisdagskvällens drabbning.


26 oktober spelade herrlaget sin senaste seriematch innan VM-uppehållet, en match man vann borta mot Lindås med 6-4. Sedan dess har det varit träning och finslipning inför resterande del av säsongen för hela truppen, bortsett från Andreas Grönli som varit i Schweiz och spelat VM för sitt Norge.

När Warberg nu startar upp seriespelet igen så gör man det som tabelltrea med 15 inspelade poäng på sju matcher, tre poäng bakom tvåan Karlstad och sex poäng bakom serieledande Fagerhult. Det blir en minst sagt viktig vecka som kommer då man tar emot både Lerum (sjua i tabellen med nio poäng) och Lillån (femma i tabellen med tolv poäng).

Inför helgens match hemma mot Lerum har Warberg valt att få in en träningsmatch mot SSL-laget Pixbo Wallenstam. En match man spelar hemma i Sparbanken Wictory Center imorgon tisdag klockan 19.

Manager Johan Astbrant förklarar tankarna bakom träningsmatchen:

-Grunden i att vi vill spela en träningsmatch är såklart att vi vill komma in i matchtempo igen efter ett antal veckors uppehåll. Vi ville också möta ett lag som kommer utmana vårt försvarsspel rejält, och med det hoppas jag vi får lite svar på vad och hur vi ska fortsätta utvecklas.

Drygt tre veckor utan match, vad har ni hittat på under tiden?

-Under uppehållet har vi framför allt gjort det vi inte hann med under en intensiv oktober med mycket matcher. Vi har bland annat fokuserat på en del strukturella saker i vår taktik, men också tränat vår fysik en hel del. Under tighta matchperioder är det lite svårare. Vi kände att vi inte riktigt orkade spela vårt spel med hög press och mycket intensitet när det blev många matcher på kort tid, framför allt var det mentalt det blev jobbigt.

Ja ni hade ett tufft matchschema med många matcher på kort tid innan uppehållet, kom det lägligt för er eller hade ni helst spelat vidare?

-Jo men det kom ganska lägligt tycker jag. Vi var ganska tomma i tanken både mentalt och fysiskt i sista omgången mot Lindås, så vi behövde en period att återhämta oss. Även om vi var lite slitna i oktober så är jag stolt över grabbarnas prestationer och inställning, vi har egentligen bara en match mot Växjö där det rinner iväg lite, men i övrigt har vi stått upp bra.

Nu får ni tufft motstånd i Pixbo, vad vill ni få ut av matchen?

-Det är ett väldigt bra offensivt lag vi möter med toppspelare i flera formationer, så framför allt vill vi mäta och se hur vi kan stå upp mot så skickliga spelare. De kommer att ställa oss på prov i vår defensiv så jag vill se att vi står upp och får öva lite på vårt omställningsspel som jag tycker att vi tappade lite under tidig höst i samband med att vi har lagt om vårt försvarsspel lite taktiskt gentemot förra säsongen.

Hur är status i truppen, är det några skador eller känningar på spelare?

-Lite klassiskt när det blir uppehåll så är det några spelare som slappnar av en aning, och då tror jag man blir mer mottaglig för baciller och sjukdomar. Vi har ett antal spelare som varit sjuka i förkylningar och annat smått och gott. Därför blir det alltid lite hack i maskineriet på träning under såna här perioder, men på det stora hela så har alla som varit friska och krya krigat på bra och jag tror och hoppas att alla med småkänningar är tillbaka för fullt nu i veckan.

Vi hälsar alla välkomna att se matchen mot Pixbo i Sparbanken Wictory Center, tisdag 15 november klockan 19.00!